Een kleine greep

Om een indruk te geven van wat 't Teksthuys doet en wat 't Teksthuys kan: een kleine greep uit de vele teksten die 't Teksthuys heeft geschreven, telkens voorzien van een persoonlijke noot van Judith. Klik op de foto's om het hele artikel te lezen.

Kraakhelder voor Kraakman

Kraakhelder coverKraakhelder middenKraakman Perfors is een bekende dealer van landbouw-, park- en tuinmachines en heeft vestigingen in Noord- en Zuid-holland. In 2015 werd 't Teksthuys ingeschakeld om de nieuwsbrief voor het personeel nieuw leven in te blazen. Ik doopte de nieuwsbrief 'Kraakhelder, Nieuwsbrief voor elke kraakman en -vrouw'. De nieuwsbrief werd met zoveel enthousiasme ontvangen dat de directie heeft besloten de nieuwsbrief meerdere keren per jaar uit te geven. En niet alleen digitaal, maar ook op papier. En niet op één pagina, maar op vier of acht pagina's. En niet alleen voor het eigen personeel, maar ook voor klanten en andere geïnteresseerden! Allemaal superleuke veranderingen dus, voor Kraakman én voor 't Teksthuys. Ook het verzinnen van nieuwe (rubrieks)namen was erg leuk. Wat te denken van de rubriek 'Kraakpand', waarin één van de vestigingen in het middelpunt staat? Wil je ook een (digitale) nieuwsbrief om medewerkers en klanten te binden? 't Teksthuys staat voor je klaar.

Bewonersblad voor Woningstichting

Cover Huisraad 1 150HuisRaad 3 150Vaak komt van het één het ander. Een goed voorbeeld hiervan is mijn werk voor Woningstichting Het Grootslag in Wervershoof. Nadat ik samen met Acretia Media de website voor De Boet had gerealiseerd, vroeg Acretia mij om samen het nieuwe bewonersblad van Het Grootslag op poten te zetten. Zij de vormgeving, ik de teksten. Het nieuwe blad moest de uitstraling krijgen van een 'echt' magazine. Die missie is geslaagd. Iedereen was dik tevreden over het eerste nummer. Inmiddels worden de meeste verhalen door de medewerkers van Het Grootslag zelf geschreven en dat doen ze prima. Superleuk om een organisatie als Het Grootslag met een eigen magazine op gang te mogen helpen.

Vier verhalen voor Jaarverslag

Jaarverslag Grootslag Menno ZwartJaarverslag Grootslag Sandra HartogAls verhuurder van woningen hebben woningstichtingen met alle soorten mensen te maken: verslaafden, lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, oude mensen, zieke mensen, vluchtelingen, alleenstaanden, gezinnen, mensen met geestelijke gezondheidskwesties, starters en ga zo maar door. Om de zorgkosten zoveel mogelijk terug te dringen wil de overheid dat al deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Hoe ga Jaarverslag Grootslag Martine GroenigerJaarverslag Grootslag Astrid Streumerje daar als woningstichting mee om? In het Jaarverslag staat te lezen hoe woningstichting Het Grootslag uit Wervershoof dat doet. 't Teksthuys mocht een bijdrage leveren in de vorm van vier interviews. Vier mensen vertellen wat de zorgtransities in de praktijk betekenen. Stuk voor stuk zijn het actuele en interessante verhalen geworden. Klik op de foto's om de verhalen te lezen.

Puntjes op i voor consultant

Klaas Jan Vijn 150Een interim manager & consultant schrijft veel. Héél veel. Zo ook Klaas Jan Vijn. Hij kan zelf goed schrijven, maar toch laat hij veel door mij corrigeren en redigeren. Omdat hij wil dat zijn teksten vlot leesbaar zijn en omdat hij bij zijn opdrachtgevers goed voor de dag wil komen. Gelijk heeft hij! Dankzij Klaas Jan gaan allerhande teksten door mijn handen: plannen van aanpak, power point presentaties, mailingen en ga zo maar door. Allemaal klussen waar ik een half tot anderhalf uur mee bezig ben. Meestal pak ik ze meteen op als ik ze binnen krijg. Omdat ik weet dat Klaas Jan ze nodig heeft, maar vooral omdat ik het erg leuk vind om te doen. Ook Klaas Jans eigen website en brochure heb ik 'op z'n Teksthuys'' mogen herschrijven en redigeren, waardoor de teksten nu lekker leesbaar en to the point zijn. Neem gerust een kijkje door op de foto te klikken.

Websites vader en zoon Koelemeijer

Website Jos KoelemeijerWebsite Gijs KoelemeijerZwemschool Jos Koelemeijer is al ruim 40 jaar een begrip in Hoogwoud, Opmeer en verre omstreken. Duizenden kinderen leerden zwemmen in deze kleine, gezellige en vooral professionele privé zwemschool. Ook Judith's kinderen leerden hier de fijne kneepjes van het zwemvak kennen. Toen Jos' over een nieuwe website begon na te denken, dacht hij daarom al snel aan 't Teksthuys. Een mooie opdracht! 't Teksthuys schreef de de teksten en verzorgde de complete productie, vormgeving en beheer van de site. Het leukste was: nog voordat Jos' website klaar was, schakelde ook Gijs Koelemeijer ons in. Gijs is de zoon van Jos en eigenaar van een eigen zwemschool. Zo produceerde 't Tekshuys maar liefst twee websites achter elkaar, voor vader en zoon Koelemeijer.

The Story of GATE

Gate Official 150In het voorjaar van 2015 kreeg ik via mijn website (gevonden via google) een leuke opdracht van een nieuw, jong, hip, sportief kledingmerk uit Rotterdam: GATE Official. Of ik 'The Story Of GATE' wilde schrijven. Natuurlijk! De twee jonge broers kwamen in een snelle auto uit Rotterdam gescheurd en vertelden in mijn keuken over hun passie: GATE Official. Ze hopen een inspiratiebron te zijn voor jongeren. Ze zeggen: Get real! Volg je dromen! Ga ervoor! Daar sluit ik me graag bij aan. Ook bijzonder aan deze klus was dat ik het in Engels heb geschreven.

18 pagina's voor Conference Holland


Conference Holland 2014-150Conference Holland wordt jaarlijks verspreid onder internationale congresorganisatoren. De bedoeling van deze jaarlijkse uitgave is om deze professionals alle pluspunten van Nederland als Congresland te laten zien. Voor alle edities (sinds 2014) schreef 't Teksthuys verhalen over verschillende Nederlandse regio's. Een prachtige opdracht! De teksten werden in het Nederlands geschreven en door een vertaalbureau in het Engels vertaald. Check hier de eerste editie van Conference Holland. Pagina 40 tot en met 66 zijn geschreven door 't Teksthuys.

All round communicatie voor Sportschool Fit & Relax

Sportschool Fit & Relax timmert flink aan de weg en schakelde 't Teksthuys in om de communicatie rondom de nieuwe plannen in goede banen te leiden. Een greep uit de werkzaamheden:

 - Het maken van een overzichtelijk communicatieplan voor het komende jaar.

- Het schrijven van artikelen en persberichten om de (regionale) media te informeren over het feit dat in Sportschool Fit & Relax zeven fit- en gezondheidsdeskundigen gevestigd zijn. Dit artikel en bericht is geplaatst in diverse kranten en weekbladen, op internetsites, op de eigen website en op facebook. Een uitgeprinte versie lag ter inzage in de sportschool en werd ook door de 'eigen' sportschool-leden goed gelezen.

- Aan de hand van de bestaande website- en artikelteksten werd een mooie folder samengesteld (zie foto 1).

- In mei werd een Open Dag georganiseerd waarbij alle deskundigen zich van hun beste kant lieten zien. 't Teksthuys verleende  hand- en spandiensten en hield de planning in de gaten. 't Teksthuys gaf bijvoorbeeld aan dat er een programma voor de Open Dag gemaakt moest worden, dat hier flyers van gemaakt moesten worden, dat deze verspreid moesten worden (ophangen bij winkels en 'ouderwets' door de brievenbus gooien). Daarnaast werd de flyer op de eigen website en op facebook geplaatst. Verder maakte 't Tekshuys een lijst waar alle bezoekers naam en e-mailadres konden achterlaten, wat handig was voor eventuele after sales. Et cetera...

- 't Teksthuys schreef een persbericht over de Open Dag en verstuurde dat wederom naar de regionale kranten en websites. Het bericht met foto leverde wederom flink wat gratis publiciteit op. Zie ook foto 2. Klik op de foto's voor het hele bericht.

Nieuwe website Tuincentrum De Boet

Wie wil dat nou niet? De teksten schrijven voor de website van het gezelligste tuincentrum van Nederland? Ik was dan ook heel blij met de opdracht van Tuincentrum De Boet uit Hoogwoud. Het was veel werk, maar zó leuk om te doen! Iedereen is blij met het resultaat en zelf ben ik er ook heel trots op. De site is gemaakt door Acretia Media uit Zwaag en ziet er prachtig uit. Lekker jong en fris. De teksten lezen heerlijk weg en roepen precies het juiste gevoel op. Wat voor gevoel? Het Boetgevoel natuurlijk! Ontdek het zelf op www.deboet.nl

Update: inmiddels heeft De Boet de website aangepast naar een meer webshop-achtige site. De teksten van 't Teksthuys staan er nog steeds op.

 

 

Websiteteksten Talent!nzet

“Het water, de prachtige vergezichten en de ongedwongenheid aan boord halen het beste uit je naar boven. Maar misschien spreekt een wandeling je meer aan? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. We zoeken graag met jou de natuur op. Het bos, het strand, de polder… kies maar uit. Er is zoveel moois te ontdekken. Buiten, maar zeker ín jezelf... ” Zomaar een stukje tekst van de nieuwe Talent!nzet-website die in maart 2014 online ging. De vormgeving was er al, de teksten heb ik geschreven. Talent!nzet is de coachingpraktijk van Peter en Rita van der Laag. www.talentinzet.nl 

’t Teksthuys. Een goed verhaal.

template joomla by JoomSpirit